‘Blokkade’ bij de drukke Noorderbrug in Maastricht

Print
‘Blokkade’ bij de drukke Noorderbrug in Maastricht

Afbeelding: De Limburger/Harry Heuts

maastricht - De Cabergerweg in Maastricht gaat vanaf deze maandagavond vier maanden dicht om de Hoge en Lage Fronten met elkaar te verbinden.

Vanaf het kruispunt bij de Statensingel tot en met de kruising met de Frontensingel wordt de infrastructuur compleet vernieuwd.

De drukke verkeersader blijft waarschijnlijk tot in de loop van september dicht. Automobilisten van en naar het centrum zullen gebruik moeten maken van de nieuwe op- en afritten bij de Bosscherweg, die onlangs open zijn gegaan.

Gracht
Onder de Cabergerweg wordt een 120 meter lange droge gracht gegraven die de natuurgebieden Hoge en Lage Fronten gaat verbinden tot het Frontenpark. Over de gracht worden op maaiveld viaducten gebouwd voor het verkeer. Het fietspad langs de Cabergerweg/Kastanjelaan blijft open. Er wordt een tijdelijke fietsbrug geplaatst over de droge gracht in aanbouw.

De kruising onderaan de Statensingel wordt in delen vernieuwd. Het werk is zo gepland dat het verkeer erlangs kan blijven rijden. Ook delen van de Maagdendries en Capucijnenstraat worden vanaf vandaag vernieuwd. De parkeerplaats aan de Cabergerweg zal vanaf vanavond toegankelijk zijn vanaf een nieuwe en definitieve ingang aan de Frontensingel.

Vertraagd
Het openstellen van het fietspad van de Noorderbrug is vertraagd. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de fietsroute deze week weer open zou gaan, maar dat wordt waarschijnlijk pas eind juni.

De vertraging is onder meer veroorzaakt doordat materialen te laat geleverd zijn. De fietsroute over de Noorderbrug ging al meer dan een jaar geleden dicht; (brom)fietsers worden omgeleid via de Wilhelminabrug.

Begin 2019 moeten de werkzaamheden rond de Noorderbrug afgerond zijn.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →