Jurjus: die bal moet ik gewoon vangen

Print
Jurjus: die bal moet ik gewoon vangen

Afbeelding: Pro Shots

Roda JC is gedegradeerd na een 1-2 nederlaag tegen Almere City. Een fout van Roda-doelman Hidde Jurjus stond aan de basis van de eerste tegentreffer. De keeper bokste een hoge bal uit zijn vijfmetergebied. In plaats daarvan had hij de bal gewoon moeten vangen.

De doelman was schuldbewust. "Je zou denken dat ik verdrietig ben ofzo. Maar zover ben ik nog niet. Ik zit nog midden in de nachtmerrie. Ik dacht dat ik altijd beter werd als het spannend wordt. Maar dat is vandaag niet gebleken."

Zwaar klote
Jurjus ging na de wedstrijd in gedachten nog even terug naar dat gewraakte moment. "Iemand schoot de bal geloof ik 180 meter de lucht in. Het is bal die je maar één keer per seizoen krijgt. Natuurlijk weet ik dat ik hem moest vangen. Maar ik wist niet precies meer waar ik stond en of er mensen bij mij stonden. Dus wilde ik de bal voor de zekerheid wegslaan. Dan heb je ook niet meer het vertrouwen om hem te vangen. Ja, dat is zwaar klote."

Woedende fans
Tegen het einde van de wedstrijd werden vanaf de Koempeltribune de nodige stoeltjes door de fans op het veld gegooid, uit woede. Het was precies waar Jurjus het doel most verdedigen. Het uitzicht voor Roda was toen al kansloos, omdat de Kerkradenaren met 1-2 achter stonden. "Ik kreeg gelukkig geen stoeltje in mijn nek. Maar ik snap de frustratie bij de supporters. Ik kan het zelf ook bijna niet beseffen."

Robert Molenaar
Boosheid en teleurstelling overheersten ook bij coach Robert Molenaar. "Dit was een wedstrijd die we hadden kunnen winnen en hadden moeten winnen", zei Molenaar bij Fox Sports. "We hebben genoeg kansen gekregen in de eerste en tweede helft", vond de trainer, die aangaf dat hij geen rekening had gehouden met dit scenario.

"Dit is iets wat bij de play-offs hoort, maar wij hadden niet het idee dat dit ons zou overkomen. We hadden alle vertrouwen dat we dit positief zouden volbrengen." Molenaar die in maart zijn contract bij de Limburgse club met een jaar verlengde, kon weinig zeggen over zijn toekomst. "Eerst de wonden. Hier heb ik geen moment rekening mee gehouden."