Eindelijk bouwplan voor Moutheuvellaan Schinnen

Print
Eindelijk bouwplan voor Moutheuvellaan Schinnen

Afbeelding: iStock

Amstenrade - Het terrein van de oude basisschool aan de Moutheuvellaan in Schinnen wordt na jaren eindelijk bebouwd.

Zestien zorgwoningen, negen appartementen en zes huizen in de vrije sector. Dat is het totale bouwplan van projectontwikkelaar Dutch Innohouse waarvoor de gemeente Schinnen onlangs een bouwvergunning heeft afgegeven.

Het is het laatste grotere inbreidingsproject in de kern Schinnen, waar de gemeente al jarenlang een invulling voor zoekt.

Hoogteverschil
De ontwikkelaar kan pas beginnen met bouwen als er een keermuur is gerealiseerd, die het hoogteverschil tussen de Moutheuvellaan en Mgr. Savelbergstraat moet compenseren.

De gemeente is verantwoordelijk voor de bouw van de muur, die op 2,7 ton euro wordt geschat. Dat geld verdient Schinnen gedeeltelijk terug door de verkoop van grondkavels. De keermuur wordt deze maand in de commissievergadering besloten. Het bestemmingsplan en bouwplan is al geruime tijd goedgekeurd.

Verkocht
Een deel van de kavels en woningen is al verkocht, waardoor de projectontwikkelaar wil beginnen met bouwen.

Binnen het plangebied wordt een parkeerplaats aangelegd voor de bewoners van de nieuwe woningen. Het appartementencomplex wordt drie bouwlagen hoog en sluit daarmee aan bij het bestaande gebouw ernaast.

Leeg
Het terrein tussen Moutheuvellaan, Groenenborgstraat en Savelbergstraat staat al leeg sinds in 2008 de basisschool Dyonisius is gesloopt.

In 2012 kreeg een Arnhemse vastgoedadviseur de vrije hand om een nieuwe bestemming voor het gebied te vinden. Eerder wilde de IVN het braakliggende terrein beplanten met bloemen die veel bijen zouden aantrekken. De bloemen kwam echter niet uit en de insecten bleven weg.

Verderop in de Moutheuvellaan, op de hoek met de Deken Packbierstraat, ligt nog een braakliggend terrein. Hier is een gezondheidscentrum gepland. Op deze plek stond vroeger een woning, maar die is al geruimte tijd gesloopt.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen