Nauwelijks aanvragen uit Limburg voor ANWB-bijdrage

Print
Nauwelijks aanvragen uit Limburg voor ANWB-bijdrage

Afbeelding: iStockphoto/Getty Images

In het kader van haar 135-jarige jubileum keert de ANWB 135.000 euro uit aan Nederlandse provincies voor de financiering van projecten. Stichtingen en verenigingen uit Limburg blijven tot nu toe achter met de aanvragen.

"Inmiddels zitten we op ruim 160 aanvragen die zijn binnengekomen uit vele delen van Nederland”, vertelt Odette van der Nat, programmaleider van het ANWB Fonds. Vooral uit Noord- en Zuid-Holland, Noord-Brabant, Overijssel en Gelderland komen aanvragen binnen.

Aanmerking
Tot maximaal tienduizend euro kunnen er aanvragen worden ingediend. Wie in aanmerking wil komen voor een financiering van de ANWB moet ervoor zorgen dat het project of initiatief voldoet aan bepaalde criteria. Zo moet een vereniging of stichting bijdragen aan een mooiere wijk of stad en gericht zijn op vrije tijd, mobiliteit of verkeersveiligheid.

Realisatie
Verder mag het project onder meer nog niet zijn gestart en moet het binnen een jaar worden gerealiseerd. Ook mag het project niet commer­cieel van aard zijn en mag het geen andere fondsen ondersteunen. Voorbeelden van projecten die niet in aanmerking komen zijn kortlopende tentoonstellingen, festivals of individuele (sponsor)acties zoals de Roparun of de Alpe d’Huzes.

Een commissie beoordeelt welke aanvragen voldoen aan deze criteria. Sinds dit jaar mogen ook ANWB-leden meestemmen, die hier de gehele maand juli de tijd voor krijgen. Aanvragen kunnen tot en met dinsdag worden ingediend.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →