Maastrichterlaan Beek helemaal dicht voor werk aan snelfietsroute

Print
Maastrichterlaan Beek helemaal dicht voor werk aan snelfietsroute

Afbeelding: iStock

Beek - De Maastrichterlaan in Beek gaat de laatste werkweek van deze maand dicht vanwege de aanleg van de snelfietsroute.

De route van Sittard naar Maastricht wordt aangelegd om het fietsgebruik onder forenzen tussen beide steden te stimuleren. Met een aantrekkelijke en snelle route en de steeds grotere beschikbaarheid van elektrische fietsen verwachten de Limburgse overheden dat een deel van de automobilisten overstapt op de fiets.

Fietsbrug
De eerste fase van de route is al in volle gang tussen de bebouwde kom aan de Maastrichterlaan in Beek tot en met de rotonde Bunderstraat in Meerssen. Zo wordt bij de Europalaan in Beek een nieuwe fietsbrug aangelegd. Verder wordt de snelheidsremmer bij de komgrens in de Maastrichterlaan gecombineerd met een fietsoversteek.

Het fietspad aan de oostzijde van de Maastrichterlaan wordt tussen de komgrens en het viaduct met de A2 verbreed zodat het in twee richtingen kan worden bereden. Als dit klaar is, hoeven fietser naar Maastricht niet meer bij de onveilige Kekelenpad over te steken.

Omleiding
De afsluiting is van maandagochtend 28 mei tot vrijdagavond 1 juni voor het doorgaande verkeer in beide richtingen op de Maastrichterlaan. Het gemotoriseerd verkeer van en naar Beek wordt omgeleid via de autosnelweg A2.

Voor fietsers en voetgangers is er een omleidingsroute via de Geverikerstraat. Alle woningen en bedrijven blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →