Onderzoek: risicovloeren Beesel veilig

Print
Onderzoek: risicovloeren Beesel veilig

De parkeergarage van Eindhoven Airport stortte vorig jaar in. Afbeelding: ANP

De gemeente Beesel loopt vooralsnog geen risico met de breedplaatvloeren die zorgden dat de parkeergarage van Eindhoven Airport vorig jaar instortte.

Na het ongeluk kregen eigenaren van gebouwen met de riskante vloerconstructies opdracht om onderzoek te doen. In Beesel ging het om drie gebouwen: de vloerconstructies boven parkeerkelders aan de Pastoor Vranckenlaan 4 en de Bösdaellaan 9-46 (beide eigendom van WoonGoed 2-Duizend) alsmede de verdiepingsvloer van een pand aan de Bösdaellaan 3-8 (De Zorggroep).

Stappenplan
De eigenaren moesten van de gemeente onderzoek doen naar de veiligheid van de gebouwen, volgens een stappenplan van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Daaruit blijkt dat de constructies ‘met de huidige kennis en bij gebruik tot op heden, geen gevaar lopen en er (vooralsnog) geen verdere maatregelen noodzakelijk zijn’, aldus B en W van Beesel.

Lees ook: Kunnen we nog wel veilig winkelen en parkeren?

Zij stellen dat nog nader onderzoek plaatsvindt naar de instorting in Eindhoven. De resultaten zijn nog niet bekend. Dat kan misschien betekenen dat eigenaren alsnog maatregelen moeten treffen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →