Lantaarnpaal midden op de weg in Nijmegen: 'Foutje'

Print
Lantaarnpaal midden op de weg in Nijmegen: 'Foutje'

Een lantaarnpaal die de weg verspert, trekt veel bekijks in de Nijmeegse Klaverstraat. Afbeelding: De Gelderlander

Ze hebben het niet eerder meegemaakt, de stratenmakers Toon Arts en Hans ten Westenend. Een lantaarnpaal die de weg verspert. Het is een vreemd gezicht in de Nijmeegse Klaverstraat dat veel bekijks trekt en voor verbaasde blikken zorgt.

Ten Westenend, een beetje overrompeld: "Wel leuk, ja. Maar ik vind het ook veel poeha om niks." Want, weet hij, de stratenmakers zijn woensdag pas klaar. "Voordat de weg officieel open gaat, is de lantaarnpaal heus wel verplaatst." 

Foutje
"Een foutje in de planning", zegt een woordvoerster van de gemeente. "We zijn er niet zo gelukkig mee, omdat het er vreemd uitziet en de goede werkwijze niet helemaal is gevolgd."

Eigenlijk had de lantaarnpaal vorige week al twee meter verplaatst moeten worden. "Dat is kennelijk misgegaan met de vele vrije dagen." Maar ook de voorlichtster verzekert dat er eigenlijk weinig aan de hand is. "Vandaag (maandag, FH) komt het bedrijf dat voor ons altijd de lichtmasten verplaatst. Dan is de weg weer normaal doorgankelijk."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →