Nieuwe coalitie Venlo treedt naar buiten

Print
Nieuwe coalitie Venlo treedt naar buiten

Het stadhuis van Venlo. Afbeelding: De Limburger

Venlo - Meer dan ooit gaat het Venlose stadsbestuur de samenwerking zoeken met alle politieke partijen in de raad en inwoners van de gemeente. “Wat we willen, weten we wel, over het hoe gaan we overleggen”, zei EENLokaal-leider Frans Schatorjé bij de presentaties van het coalitieakkoord maandag.

EENLokaal, SP, PvdA, GroenLinks en 50PLUS geven aan het anders te willen doen. “Maar afspraken die in het verleden zijn gemaakt, blijven overeind staan. Ook wanneer partijen daar in het verleden anders over dachten”, zegt Schatorjé. “Waar de mogelijkheid zich voordoet worden plannen verbeterd of aangepast.”

Financiën
Prioriteit krijgen de aanpak van armoede en het wegwerken van de tekorten in de zorg en het in orde brengen van de gemeentelijke financiën. Ruimte voor politiek leuke nieuwe zaken is er (nog) niet, geeft de coalitie aan. 

Het akkoord wordt woensdag besproken in de gemeenteraad, vanaf 28 mei trekt het stadsbestuur de gemeente in om met burgers te praten. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →