Toch asbest vrij bij brand kippenstal Heythuysen

Print
Toch asbest vrij bij brand kippenstal Heythuysen

Afbeelding: Nederweert24

Heythuysen - Er is toch asbest vrijgekomen bij de brand die in de nacht van zondag op maandag woedde in een kippenstal in Heythuysen. Dat meldt de Veiligheidsregio Limburg-Noord.

Metingen van de brandweer tonen volgens een woordvoerster aan dat er asbest zat in de stal. Het asbest dat is vrijgekomen, is op terrein van het bedrijf terechtgekomen en moet door een gespecialiseerd bedrijf worden opgeruimd.

Helft
De eigenaar van de stal liet ’s nachts nog aan De Limburger weten dat er geen asbest vrij kon komen, omdat de stal in 2010 is gerenoveerd. Volgens de woordvoerster van de veiligheidsregio klopt dat maar deels. "Een helft van de stal is gesaneerd, in de andere helft was wel nog asbest aanwezig."

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De politie heeft geen aanwijzingen dat er sprake is van brandstichting.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →