Jeroen Wollaars nieuwe presentator van Nieuwsuur

Print
Jeroen Wollaars nieuwe presentator van Nieuwsuur

Afbeelding: Nieuwuur

Jeroen Wollaars (40) wordt de nieuwe presentator van Nieuwsuur. De voormalig Duitsland-correspondent van de NOS is vanaf 1 september te zien.

Hij wordt naast Mariëlle Tweebeeke het vaste gezicht van de actualiteitenrubriek. Wollaars wordt de vervanger van Twan Huys, die naar RTL vertrekt om daar Humberto Tan op te volgen. 

Jeroen Wollaars is opgetogen over zijn nieuwe rol bij Nieuwsuur: "De afgelopen 15 jaar heb ik als televisieverslaggever altijd geprobeerd om complexe verhalen inzichtelijk te maken. Niet door te versimpelen, maar door te verduidelijken. Nieuwsgierig te zijn. Door te vragen. Dat is wat ik in mijn nieuwe rol ook wil doen.”

Karhof
Eind december overleed Nieuwsuur-presentator Joost Karhof op 48-jarige leeftijd, waardoor er onverwacht een gat viel in het presentatieteam van Nieuwsuur.

Naast Wollaars en Tweebeeke zullen Eelco Bosch van Rosenthal en Saïda Maggé werken als inval-presentatoren.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →