Dubbele overval op supermarkt Banholt in Opsporing Verzocht

Print
Dubbele overval op supermarkt Banholt in Opsporing Verzocht

Afbeelding: Nifoma

Banholt - Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdag aandacht aan een dubbele overval op een supermarkt in Banholt.

De supermarkt aan de Dalestraat was zowel donderdag 2 als donderdag 9 november 2017 het doelwit van een overval.

De politie onderzoekt of er een verband is tussen de twee overvallen en roept nu via het opsporingsprogramma de hulp in van de kijkers. In de uitzending worden bewakingsbeelden getoond.

Eerste overval
Donderdagavond 2 november rond kwart voor zes kwam een onbekende persoon, vermoedelijk een man, de winkel binnen en bedreigde het personeel met een steekwapen en eiste geld.

De verdachte vluchtte vervolgens met een onbekend geldbedrag en reed vermoedelijk met een auto in de richting van Mehr. De verdachte droeg donkere kleding, witte handschoenen en een oranjekleurig halloweenmasker.

Tweede overval
Donderdagavond 9 november werd de winkel even voor zes uur door een Duits sprekende man overvallen onder bedreiging van een mes. Hij ging er met geld vandoor in een donkere Mercedes richting Mheer.

Tijdens de overval waren er enkele klanten aanwezig. Niemand raakte gewond.

Uitzending
De uitzending van Opsporing Verzocht is dinsdag om 20.30 uur te zien op NPO1. Tips over deze zaak kunnen door kijkers, tijdens en ook na afloop, gedeeld worden met de opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen