Condooms en cornflakes als aandenken aan huwelijk prins Harry en Meghan

Print
Condooms en cornflakes als aandenken aan huwelijk prins Harry en Meghan

Behalve het officieel uitgegeven servies is er nog een grote handel in 'officieuze' memorabilia rondom het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle. Afbeelding: ANP

Een speciale vibrator, herinneringscondooms voor de 'crown jewels' of het toch maar 'netjes' houden met een koekblik. De Britten zijn in de ban van het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle en bedrijven proberen een graantje mee te pikken door allerhande prullaria te verkopen.

Zaterdag 19 mei treedt het paar in het huwelijk. Wie een aandenken aan die dag wil hebben, heeft volop keuze. Een vibrator, condooms of een koekblik dus, maar ook knuffelberen, kleurboeken, badpakken met het gezicht van Harry of Meghan. 

Wie zijn aandenken liever opeet, kan dat de hele dag door doen. Zo zijn er ronde cornflakes (Harry & Meghan's Wedding Rings), jam uit potjes met hun namen er op, een taart van negen euro die een 'replica' is van de bruidstaart en speciale worstjes.

Naast al die - vaak ludiek bedoelde - officieuze spulletjes, zijn er ook de officiële memorabilia die door de Royal Collection Trust zijn uitgebracht. Dan gaat het vooral over servies, handdoeken en herdenkingsmunt van de The Royal Mint  die in de winkels bij Buckingham Palace, Holyroodhouse Palace en Windsor Castle liggen.

Geinig of niet, de Britse economie vaart er wel bij. Geschat wordt dat de handel rondom het huwelijk 1,1 miljard euro oplevert. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →