Geldinzameling voor Pinkpopmonument in Geleen

Print
Geldinzameling voor Pinkpopmonument in Geleen

Afbeelding: Counterculture

Sittard - Michel van Dijke van Stichting Wielerbaan Geleen start een geldinzameling voor een Pinkpopmonument in het Burgemeester Damenpark.

Van Dijke wil daarmee de plek markeren waar het popfestival ooit begon op 18 mei 1970, midden op de oude wielerbaan in het park.

Kampeerders
"Bij ons en bij veel mensen in de buurt lagen de tuintjes vol met kampeerders die het festival bezochten. Mijn ouders bakten dan spek met ei voor de festivalgangers. Als kind vond ik het pinksterweekend altijd geweldig. De hele dag door galmde de muziek door Geleen", vertelt Van Dijke.

Herinneringen
Als het aan hem ligt, wordt over een jaar, wanneer Pinkpop de vijftigste editie beleeft in Landgraaf, de plek in Geleen gemarkeerd waar het allemaal is begonnen. Van Dijke denkt dat heel veel mensen in Geleen dierbare herinneringen hebben aan de zeventien jaar dat Pinkpop in Geleen plaatsvond en een monument die herinneringen weer oproept. Hij heeft kunstenaar Armand Mathijs benaderd een monument te ontwerpen en Pinkpopbaas Jan Smeets om toestemming gevraagd.

Via crowdfunding, waarmee vrijdag wordt gestart, moet het monument worden gefinancierd.