Eis: afvalverwerkers moeten ruim 250.000 euro terugbetalen

Print
Eis: afvalverwerkers moeten ruim 250.000 euro terugbetalen

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

Maasbracht - Twee bestuurders van een afvalverwerker in Maasbracht moeten ruim 250.000 euro terugbetalen aan de staat, zo luidt de eis van het OM. Verder eist de officier van justitie werkstraffen tot 240 uur en voorwaardelijke gevangenisstraffen tot drie maanden tegen de bestuurders.

De 57-jarige man en 55-jarige vrouw van het inmiddels failliete afvalverwerkingsbedrijf worden ervan verdacht duizenden tonnen meer afval te hebben opgeslagen dan was toegestaan volgens de vergunning. Dit om te besparen op afvoerkosten.

Afvoerkosten
In plaats van het verwerken van het inkomende afval, veranderde het bedrijf in een stortplaats. De hoeveelheid afval die op het terrein was opgestapeld nam fors toe, zodat een onveilige situatie ontstond.

Het Openbaar Ministerie vindt dat misdaad niet mag lonen, en eiste voor de rechtbank in Den Bosch dat het voordeel dat het bedrijf heeft gehad van het niet naleven van de vergunning, wordt terugbetaald aan de staat. Het gaat om 269.946 euro. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen