Eis: afvalverwerkers moeten ruim 250.000 euro terugbetalen

Print
Eis: afvalverwerkers moeten ruim 250.000 euro terugbetalen

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

Maasbracht - Twee bestuurders van een afvalverwerker in Maasbracht moeten ruim 250.000 euro terugbetalen aan de staat, zo luidt de eis van het OM. Verder eist de officier van justitie werkstraffen tot 240 uur en voorwaardelijke gevangenisstraffen tot drie maanden tegen de bestuurders.

De 57-jarige man en 55-jarige vrouw van het inmiddels failliete afvalverwerkingsbedrijf worden ervan verdacht duizenden tonnen meer afval te hebben opgeslagen dan was toegestaan volgens de vergunning. Dit om te besparen op afvoerkosten.

Afvoerkosten
In plaats van het verwerken van het inkomende afval, veranderde het bedrijf in een stortplaats. De hoeveelheid afval die op het terrein was opgestapeld nam fors toe, zodat een onveilige situatie ontstond.

Het Openbaar Ministerie vindt dat misdaad niet mag lonen, en eiste voor de rechtbank in Den Bosch dat het voordeel dat het bedrijf heeft gehad van het niet naleven van de vergunning, wordt terugbetaald aan de staat. Het gaat om 269.946 euro. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →