Verdachte van moord in Blerick nog lang in Franse cel

Print
Verdachte van moord in Blerick nog lang in Franse cel

Bloemen op de plek waar Ömer Köksal werd doodgeschoten. Afbeelding: De Limburger

Venlo - Eén van de mannen die verdacht wordt van de moord op Ömer Köksal in Blerick moet eerst een celstraf van 18 maanden uitzitten in Frankrijk voordat hij wordt uitgeleverd aan Nederland.

Dat heeft het Openbaar Ministerie te horen gekregen. Justitie in Nederland had om uitlevering van Gianni Q. (20) gevraagd. Hij was sinds de dood van Köksal op 1 november in Blerick voortvluchtig en werd op 19 maart aangehouden vliegveld Parijs-Orly.

Drugs
Q. was afkomstig uit Frans-Guyana en had volgens justitie een aanzienlijke hoeveelheid drugs bij zich. Daar is hij begin deze maand in Frankrijk voor veroordeeld.

Nu Q. voorlopig niet naar Nederland komt, heeft het OM volgens een woordvoerder gevraagd om hem in Frankrijk te mogen verhoren. "En als er in Nederland een rechtszitting plaatsvindt waar Q. bij aanwezig moet zijn, zullen we vragen of hij tijdelijk overgebracht kan worden", aldus de woordvoerder van justitie.

Vast
De andere verdachte Jonathan B. (22) zit sinds half november vast in Nederland. Tijdens de twee voorbereidende zittingen in de strafzaak die tot nu toe werden gehouden, bleef B. in zijn cel.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →