Mini-examen Nederlands: test zelf je kennis!

Print
Mini-examen Nederlands: test zelf je kennis!

Afbeelding: De Limburger/Roger Dohmen

Duizenden Limburgse scholieren doen de komende twee weken eindexamens. Benieuwd wat voor vragen ze voorgeschoteld krijgen en hoe je het er zelf van af zou brengen? Doe mee aan dit mini-examen!

Maandag stond onder meer het eindexamen Nederlands vmbo op het programma. Beantwoord hieronder enkele vragen uit hetzelfde examen dat zij maakten en kijk hoe jij zou scoren.

De vragen gaan over deze korte tekst:

En vanavond surveilleert Sonja weer in de binnenstad


Overwicht en een scherpe blik komen niet alleen voor de klas goed van pas. Als politievrijwilliger kun je jouw talent ook op andere manieren inzetten. In een team van enthousiaste politiemedewerkers verricht je een paar keer per maand afwisselende taken. Dat kan in uniform op straat zijn, maar ook achter de schermen op het bureau. Wat je achtergrond ook is; met jouw unieke kennis en ervaring ben je een waardevolle aanvulling voor de politie. Ben jij maatschappelijk betrokken en wil je je vrije tijd spannend én zinvol besteden? Dan is vrijwilligerswerk bij de politie iets voor jou. Ontdek je mogelijkheden op wordpolitievrijwilliger.nl.

 

Maak ook de andere mini-examens:

Muziek

Geschiedenis

Lees hier alles over de eindexamens