Dit is een Via Limburg artikel.

Mensen met smalle beurs kunnen gratis wieden in volkstuin

Print
Mensen met smalle beurs kunnen gratis wieden in volkstuin

Afbeelding: Ingimage

Mensen die graag hun eigen groente en fruit zouden willen kweken in een volkstuintje maar daar het geld niet voor hebben, kunnen voortaan terecht bij de Volkstuindersvereniging Maastricht in Malberg.

De Volkstuindersvereniging Maastricht, met tuinen aan de Cijnsruwe in de wijk Malberg, biedt mensen die weinig te besteden hebben de mogelijkheid om gratis te tuinieren.

Degenen die zich voor dit aanbod aanmelden worden volwaardig lid van de vereniging. Behalve om deze mensen deze kans te bieden beoogt de vereniging ook om hiermee te voorkomen dat zij in een sociaal isolement komen. 

Elisabeth Strouvenfonds
Het aanbod is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Elisabeth Strouwenfonds en het Oranjefonds. Hierdoor hoeven mensen met een laag inkomen zelf niets te betalen voor de aanschaf van planten, het gebruik van mest en de aanschaf van het benodigde tuingereedschap. 

Deel oogst voor buurtbistro
De Volkstuindersvereniging Maastricht meldt dat het enige dat van belangstellenden voor het verbouwen van verse groenten en fruit wordt verlangd is dat ze inzet en betrokkenheid tonen. Daarnaast zullen ze er mee akkoord moeten gaan dat tien procent van hun oogst  wordt afgestaan aan de buurtbistro in Malberg. In de buurtbistro koken één keer per week vrijwilligers voor een grote groep buurtbewoners.

Aanmelden kan via info@vtvmaastricht.nl of op zaterdagochtend tussen 11 en 12 in het verenigingsgebouw aan de Cijnsruwe. Voor meer info kan men terecht op de website www.vtvmaastricht.nl 

Praat ook mee over dit onderwerp

Geef ook jouw mening over dit onderwerpen stuur een mail naar de krant

> Neem een kijkje op onze Facebook-pagina