Twee ernstig gewonden na achtervolging in Kerkrade

Print
Twee ernstig gewonden na achtervolging in Kerkrade

Afbeelding: Arnaud Nilwik

Kerkrade - Bij een botsing tussen een motor en een auto zijn maandagavond twee mensen op een gestolen motor ernstig gewond geraakt.

Dat gebeurde even na zeven uur op de kruising van de Hoofdstraat en de Kruisstraat.

Rood licht
De motorijder scheurde door rood licht over het kruispunt en kwam in botsing met een auto uit een zijstraat. De vrouw die achterop zat, werd van de gestolen BMW geslingerd.

Zij is met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De motorrijder viel ook van zijn machine en heeft diverse botten gebroken. De automobiliste en haar bijrijdster die uit de zijstraat op de motor botsten, zijn niet gewond geraakt.

Achtervolging
Kort voor het ongeluk achtervolgde de politie de motorrijder vanaf de Kaalheidersteenweg, omdat de BMW als gestolen stond gesignaleerd. De motor scheurde echter zo hard door Kerkrade dat de politie hem kwijtraakte. Even later volgde de aanrijding, waarbij de motor tegen een gebouw tot stilstand kwam.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →