Jos Verstappen: 'Het podium is altijd leuk, maar je wil wel meer'

Print
Jos Verstappen: 'Het podium is altijd leuk, maar je wil wel meer'

Afbeelding: EPA

Jos Verstappen heeft de euforie na de podiumplaats van Max bij de Grand Prix van Spanje enigszins getemperd.

"Ik begrijp dat iedereen dit fijn vindt en het podium is ook altijd leuk, maar je wil wel meer", zei Verstappen sr. maandagavond bij Peptalk op Ziggo Sport.

Kwalificatie
Verstappen denkt dat vooral in de kwalificaties meer te winnen is. "Daar ligt het probleem. Als je daar op de eerste startrij staat, kan Max elke wedstrijd winnen. Mede door de sterke voorvleugels is het gewoon ontzettend lastig inhalen tijdens de GP's, dan moet je er zo dicht achterop zitten om te kunnen inhalen. Zeker ook op het moeilijke circuit van Barcelona."

Winnen
De auto van Verstappen, denkt vader Max, kan ook echt meer dan tot nu toe is laten zien. "Wij willen gewoon winnen. Daarom zet ik in op Monaco", aldus Verstappen.

"Daar is de motor niet zo belangrijk, daar is de áuto belangrijk. De rechte stukken zijn niet zo lang. Als je daar vanaf het begin geen foutje maakt en de auto staat goed afgesteld dan ben je een heel eind. In de langzame bochten, zo bleek zondag in Barcelona, is Red Bull echt het beste. In Monaco heb je alleen maar langzame bochten."