Vader Meghan Markle uit schaamte niet bij huwelijk dochter

Print
Vader Meghan Markle uit schaamte niet bij huwelijk dochter

Afbeelding: EPA/Facundo Arrizabalaga

Meghan Markle zal zaterdag niet door haar vader weggegeven worden bij haar huwelijk met prins Harry. Thomas Markle heeft besloten niet te komen, nadat hij een deal maakte met een roddelfotograaf over hoe hij zich klaarmaakte voor het huwelijk.

Hij schaamt zich daarvoor en blijft daarom weg, meldt entertainmentwebsite TMZ.

In scène gezet
Op de bewuste foto's, die in de Britse boulevardpers verschenen, is te zien hoe de 73-jarige Thomas Markle zich klaarmaakte voor het huwelijk van zijn dochter.

Hij laat zich een pak aanmeten en bladert opzichtig door een boek over Groot-Brittannië. Mail on Sunday meldde echter dat de kiekjes in scène werden gezet en beeldmateriaal uit een internetcafé bevestigde dat.

Gefrustreerd
Thomas Markle zegt tegenover TMZ dat hij andere redenen dan geld had om met de roddelfotograaf in zee te gaan. Hij is diverse malen slecht op de gevoelige plaat vastgelegd. Bier kopend, ongekamd en onflatteus.

Hij is vooral gefrustreerd over het feit dat hij als overmatig drankgebruiker werd weggezet. De vader van de toekomstige prinses zegt niet eens te drinken en stelt dat hij enkel bier voor anderen kocht.

Hartinfarct
Toch geeft Thomas Markle nu aan zich te schamen voor de foto's. "Ze ogen dom en theatraal. Ik ging enkel mee in het verhaal van de fotograaf, iets waar ik nu tot het diepste van mijn ziel spijt van heb", aldus de vader van de voormalige actrice.

Zijn beslissing om niet naar de bruiloft te gaan ging zeker niet over een dag ijs. Markle vertelt dat hij zes dagen geleden een hartinfarct heeft gehad, maar zichzelf vroegtijdig uit het ziekenhuis liet ontslaan om bij het huwelijk te zijn. Echter uit schaamte en om zijn dochter en de koninklijke familie niet in diskrediet te brengen, heeft hij besloten nu alsnog thuis te blijven.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →