Confetti: Laatste wens deken Hanneman in een stichting gegoten

Print
Confetti: Laatste wens deken Hanneman in een stichting gegoten

Elly de Haan-Verduyn is druk met het inlossen van een wens van wijlen deken Hanneman. Afbeelding: Arie Voorzee

Arie Voorzee strooit zijn Confetti met Maastrichtse (society) nieuwtjes over de lezers uit. Vandaag over hoe aan één van de laatste wensen van Deken Mathieu Hanneman vorm wordt gegeven.

Deken Mathieu Hanneman is op 2 juni twee jaar dood. Een van zijn laatste wensen was dat er een cadeautje voor de stad Maastricht overblijft na afloop van de Heiligdomsvaart.

Elly de Haan-Verduyn is secretaris van de Deken Hanneman Stichting en heeft het maar druk met die wens. Elly de Haan: “Zorgen voor Elkaar is het thema dat deken Hanneman had gekozen. In eerste instantie ondersteund door de drie kerken Sint Servaas, Sint Jan en Slevrouwe. Later heeft de Beyart aangehaakt. De Stichting wordt bemand door mensen die klaarstaan om de handen uit de mouwen te steken voor een medemens die hulp goed kan gebruiken.”

De Stichting is aangesloten bij de landelijke organisatie Hulp in Praktijk, die meer dan 35 soortgelijke projecten in even zoveel verschillende steden ondersteunt.
Elly de Haan vervolgt: “We starten met het werven van vrijwilligers die een opleiding krijgen en willen na de zomer gaan draaien. Op zondag 3 juni, de laatste dag van de Heiligdomsvaart, zal de Stichting officieel en actief worden."

Het bestuur bestaat uit voorzitter Lou Brans Brabant, vice-voorzitter Alain Hendrikx, secretaris Elly de Haan-Verduyn en penningmeester Guido van den Broek. De koster van de OLV basiliek Mark Pleunis is lid. Projectcoördinator van de Stichting is Peggy Thekkaekurikattukunnal-Braeken.

Voor aanmelden als vrijwilliger of cliënt: www.dekenhannemanstichting.nl

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →