Rechtbank: nader onderzoek naar ‘jagende pedo’ uit Kerkrade

Print
Rechtbank: nader onderzoek naar ‘jagende pedo’ uit Kerkrade

Afbeelding: IStock

Kerkrade - Kerkradenaar Angelo O. (54) moet nader onderzocht worden in het Pieter Baancentrum. Dat oordeelt de rechtbank in Roermond in een tussenvonnis. Tegen hem was twee weken geleden zes jaar celstraf geëist, maar tot een einduitspraak kwam het dus nog niet.

O. legde tussen 2011 en 2016 contact met vermoedelijk 190 meisjes. Uiteindelijk leidde dat tot een tiental aangiftes van slachtoffers. O. had hen op spelletjessites benaderd, waarbij hij zich ook regelmatig voordeed als zijn minderjarige zoon. Vervolgens bracht hij de meisjes ertoe om seksuele handelingen te verrichten voor de webcam. De slachtoffers waren jonge meisjes, variërend in leeftijd van 9 tot 15 jaar. Volgens het Openbaar Ministerie was O. een ‘jagende pedofiel’.

Spijt
O. stelde twee weken geleden ‘dom te zijn geweest’ en betuigde spijt aan de slachtoffers en hun ouders.

Lees ook: Kerkradenaar zocht met 190 kinderen contact voor webcamseks

Volgens de rechtbank is onvoldoende vast komen te staan of O. een stoornis heeft en zo ja, hoe die behandeld moet worden. Door het nader onderzoek kan de rechtbank bij de einduitspraak beslissen of de man nog extra behandeling nodig heeft voor een eventuele stoornis. Dit om te voorkomen dat O. na het uitzitten van alleen een celstraf weer opnieuw in de fout gaat.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje