Armin A. bekent mishandelen vriendin

Print
Armin A. bekent mishandelen vriendin

Armin A,, eerder als verdachte in de rechtbank in de Valkenburgse zedenzaak. Afbeelding: Rob Klein Goldewijk

Kerkrade - Armin A. (24) uit Kerkrade, die landelijk bekend werd door zijn rol in de Valkenburgse zedenzaak in 2014, bekent zijn vriendin te hebben mishandeld.

Waar hij dat eerder stellig betwistte, gaf hij dinsdag tijdens een pro forma-zitting voor de rechtbank in Maastricht toe haar eind januari te hebben geslagen en getrapt, omdat hij “heel erg boos op haar was”. Wel ontkent A., die vastzit vanwege deze verdenkingen, de vrouw van haar vrijheid te hebben beroofd. “Ze is vrijwillig meegegaan.”

Warrig verhaal
Het was een wat warrig verhaal dat hij de rechtbank voorschotelde, maar de vrouw zat naast hem in de auto, die werd gevolgd door een andere auto, met daarin een vriend van A.

Onderweg wilden ze overstappen in de andere auto, maar toen gingen ‘anderen’ zich bemoeien met de ruzie tussen A. en de vrouw en ook daarbij liep ze klappen op, aldus de verdachte. Wie die anderen waren, wilde hij de rechtbank niet vertellen. Evenmin wilde hij iets zeggen over de handel in soft- en harddrugs, waarvan hij tevens wordt verdacht.

Prostitutie
Armin A. kreeg in 2015 twee jaar celstraf opgelegd wegens aanzetten tot prostitutie van een minderjarige Heerlense. Het 16-jarige slachtoffer werd door tientallen mannen misbruikt in een Valkenburgs hotel.