Azc Weert krijgt vier statushouders als toezichthouders

Print
Azc Weert krijgt vier statushouders als toezichthouders

Foto ter illustratie. Afbeelding: Archief De Limburger

Het asielzoekerscentrum in Weert krijgt een team van vier in Weert wonende statushouders die op het terrein als toezichthouder actief worden.

Dat is dinsdag afgesproken in een nieuw overleg met betrokken partijen zoals het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), politie, justitie en burgemeester Jos Heijmans van Weert.

De statushouders gaan volgens Heijmans onder de vlag van het COA opereren als ogen en oren op het terrein.

'Lastpakken'
Vrijwel alle dertig 'lastpakken' zoals Heijmans de Noord-Afrikaanse asielzoekers vorige week noemde vanwege incidenten op en rond het terrein zijn inmiddels overgeplaatst of krijgen extra begeleiding. Van de minderjarige asielzoekers zijn er vijf overgeplaatst naar een ander azc, vijf krijgen extra begeleiding, twee zijn met onbekende bestemming vertrokken en één is opgenomen.

Overgeplaatst
Van de veertien volwassen asielzoekers zijn er zeven overgeplaatst naar een extra begeleiding en toezichtlocatie (ebtl): drie naar Amsterdam en vier naar Hoogeveen, vijf krijgen een begeleid traject op het azc en twee zijn met onbekende bestemming vertrokken. 

De statushouders die toezicht gaan houden op het terrein zullen op 1 juni aan de slag gaan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen