Trainersstaf Fortuna zo goed als rond

Print
Trainersstaf Fortuna zo goed als rond

Kristof Aelbrecht aan de bal voor EVV. Afbeelding: De Limburger

René Eijer, Kevin Hofland en Kristof Aelbrecht gaan het trainerstrio vormen bij eredivisionist Fortuna Sittard.

Dat zegt eigenaar van de club Isitan Gün in een interview met De Limburger.

Formaliteiten
Eijer heeft de juiste papieren om in het betaald voetbal hoofdtrainer te zijn, Hofland wordt zijn assistent, net als Kristof Aelbrecht (37). “We treffen de laatste regelingen met het team”, zegt Gün. “Het gaat om formaliteiten.”

Jeugdopleiding
Dat betekent dat Claudio Braga, die in februari de taken van de ontslagen Sunday Oliseh overnam samen met Hofland, terugkeert in zijn rol als hoofd jeugdopleiding. “Hij heeft veel offers gebracht en een enorme verantwoordelijkheid genomen. Daar zijn we hem dankbaar voor en we willen zeker met hem verder binnen de club”, aldus Gün.

PSV
Eijer was al enige tijd in beeld als coach, de naam van Aelbrecht is nieuw. De Belg kwam als speler uit voor Vitesse in de eredivisie en Helmond Sport, MVV en FC Eindhoven een trapje lager. Hij was een aanvaller. Sinds 2010 werkt hij in de jeugdopleiding van PSV (Onder 17), waar Hofland tot zijn komst naar Sittard ook actief was.
 

Speel mee met het voetbalspel

Het bekende gratis online Voetbalspel van De Limburger gaat weer van start. Met wekelijks kans op mooie geldprijzen en een totale prijzenpot van € 4.000.

Meespelen is heel eenvoudig. Eén keer inschrijven op delimburger.nl/voetbalspel en je kunt elke week je voetbalkennis testen op 5 boeiende wedstrijden.

Nieuw: Amateurclub Klassement
De 11 beste deelnemers van elke amateurclub bepalen de totaalscore. Na de Champions League finale maken we de balans op en verdelen we € 1.000 onder de verenigingen die het hele jaar door het beste hebben voorspeld.