Belgen massaal op de bon vanwege foutparkeren

Print
Belgen massaal op de bon vanwege foutparkeren

Belgische auto’s in de Kerkstraat: veel bezoekers van over de grens begrijpen het parkeerregime in Eijsden blijkbaar niet. Afbeelding: Peter Schols

Belgen snappen het parkeerbeleid in Eijsden blijkbaar niet. Vorig jaar zijn honderden automobilisten van over de grens in het Maasdorp bekeurd voor foutparkeren.

De teller stond eind vorig jaar op 1200. 1200 bekeuringen voor foutparkeren in Eijsden. En de meeste bonnen waren voor automobilisten met een Belgisch kenteken.

De meeste bezoekers van het historische centrun in Eijsden willen zo dicht mogelijk bij de cafés en de restaurants aan Diepstraat en Vroenhof parkeren.

Vergunninghouders
Om te voorkomen dat bewoners van dat gebied hun eigen auto een paar straten verderop moeten neerzetten, heeft de gemeente Eijsden-Margraten enige tijd geleden een nieuw systeem ingevoerd, waarbij de parkeerplaatsen ’s avonds en in het weekeinde zijn voorbehouden aan vergunninghouders. Overdag kan iedereen daar parkeren.

Op alle straathoeken staan borden waarop is aangegeven wanneer daar gratis geparkeerd kan worden. Speciaal voor de vele bezoekers uit België zijn die teksten ook in het Frans aangebracht.

Lawine aan boetes
Desondanks gaan Belgische automobilisten regelmatig de fout in door hun wagen na vijf uur ’s middags neer te zetten in een straat waar vanaf dat tijdstip alleen met een vergunning geparkeerd mag worden. Dat heeft de afgelopen maanden een lawine aan boetes opgeleverd.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →