Bas Dost gewond na aanval hooligans Sporting

Print
Bas Dost gewond na aanval hooligans Sporting

Afbeelding: Twitter

Bij een krankzinnige aanval van een vijftigtal fans van Sporting Club de Portugal heeft spits Bas Dost een flinke hoofdwond opgelopen. De gemaskerde hooligans bestormde het trainingscomplex van de Portugese nummer drie en vielen spelers en staf aan.

Er raakten zeven spelers gewond, onder wie dus Bas Dost. Ook Fredy Montero, Rodrigo Battaglia, William Carvalho, doelman Rui Patricio, Marcos Acuña en Josip Misic liepen verwondingen op. De verwondingen op het hoofd van Dost, waarvan via twitter een foto op social media terecht kwam, moesten met hechtingen worden gedicht. 

Kopstoot
Volgens de Portugese sportkranten Record en O Jogo zou trainer Jorge Jesus zelfs een kopstoot hebben gekregen. Volgens de kranten waren de hooligans gewapend met riemen, fakkels en zelfs strijkijzers. 

Nederlaag
Sporting verloor zondag met 2-1 van Maritimo, waardoor de club uit Lissabon als derde eindigde in de Portugese competitie. Aartsrivaal Benfica wipte door een zege van 1-0 op Moreirense over Sporting heen en greep daarmee één van de twee Champions League-tickets. FC Porto was al kampioen.

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen