Van winters grijs naar lentegroen op Groene Loper

Print
Van winters grijs naar lentegroen op Groene Loper

Een aantal bomen op de Groene Loper heeft een ‘jasje’ om de stam. Dit, van kokos gemaakt materiaal, beschermt de jonge bomen tegen verbranding door de felle zon. Afbeelding: Fred Berghmans

Het gras begint te ontkiemen. De bomen krijgen blad. De Groene Loper begint haar naam eer aan te doen.

Ook de boombogen staan in volle bloei. De grijze, grauwe aanblik van de nieuwe weg tussen de Geusselt en het Europaplein begint kleur te krijgen.

Avenue2 is druk bezig met het wegwerken van enkele onvolkomenheden zoals scheefliggende putdeksels, kleine verzakkingen in het straatwerk, scheef staande lantaarnpalen en verkeersborden die nog niet goed hangen.

Aan de slag met GraviLyn
Deze week is Avenue2 weer aan de slag met GraviLyn, de goudgele halfverharding van het middenpad van de Groene Loper. Er wordt GraviLyn aangebracht tussen de Paardentunnel en het Geusseltpark, en de GraviLyn tussen Regentesselaan en Adelbert van Scharnlaan wordt vervangen.

 

Lees meer op www.a2maastricht.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen