Infoavond over zelf ontwerpen aan eigen stadspark in het Sphinxkwartier

Print
Infoavond over zelf ontwerpen aan eigen stadspark in het Sphinxkwartier

Afbeelding: Mathieu Bruls

In het Sphinxkwartier komt een bijzonder rijtje van vijf woningen die door toekomstige bewoners in zelfbouw gebouwd worden, oftewel via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Zij kunnen hier een woning op maat maken, aan een klein privé stadspark in de nieuwe wijk op het Sphinxterrein.

De initiatiefnemers organiseren op 17 mei een inloopavond in het Infocentrum Belvedère aan de Fenikshof 1. Belangstellenden zijn tussen 18:00 en 20:00 uur welkom.

In het Sphinxkwartier wordt de komende jaren gebouwd aan circa 380 woningen in een mix van grondgebonden woningen en appartementen. Sphinx Zuid bv is de grote ontwikkelaar in het gebied maar net als in een Asterix-verhaal is er echter ook een kleine groep dappere particulieren die zelf hun woningen wil ontwikkelen.

Tussen twee appartementencomplexen in zullen zij aan de Fouraschenstraat vijf Parkwoningen bouwen, grenzend aan een eigen stadsparkje. Het gaat om drielaagse eengezinswoningen met een mogelijke opbouw en een parkeerplaats in de garage die ze delen met het buur-complex Sphinxtuin.

Eigen park
Ook de beide buren ontwikkelen hun appartementen via zelfbouw. De toekomstige bewoners kunnen hun eigen woning indelen en zelf  kiezen uit materialen om  de binnen- en buitenkant van de woningen af te werken. Ook zullen ze samen met de buren het eigen park gaan ontwerpen en laten aanleggen. 

Het initiatief is van de Maastrichtse architect Mathieu Bruls en het Rotterdamse bureau Urbannerdam, specialisten in zelfbouwprojecten waar bewoners opdrachtgever zijn.

Als alles spoedig verloopt gaat de bouw deze maand nog van start zodat het Sphinxkwartier langs de Maagdendries een gezicht gaat krijgen.

Meer informatie over het project is te vinden op www.parkwoningen-sphinxtuin.nl

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →