Geschorste secretaris Noppers weg bij Leudal

Print
Geschorste secretaris Noppers weg bij Leudal

Afbeelding: De Limburger

Haelen - Diana Noppers, de gemeentesecretaris van de gemeente Leudal die al langere tijd geschorst was vanwege een strafrechtelijk onderzoek, vertrekt bij de gemeente Leudal.

Haar wordt eervol ontslag verleend, meldt de gemeente Leudal.

Opties
De resultaten van het strafrechtelijk onderzoek zijn nog niet bekend. Desalniettemin heeft de gemeente Leudal In de afgelopen periode de arbeidsrechtelijke opties met betrekking tot Noppers afgewogen. "De overeenkomst die er nu ligt is een bedrijfsmatige keuze die - gezien de onbekende duur van het verdere strafrechtelijk traject - de best passende overeenkomst voor Leudal is en die de instemming van mevrouw Noppers heeft”, aldus een woordvoerster van de gemeente.

Periode
Noppers  wordt tot 15 januari 2019 via een mobiliteitsbureau te werk gesteld. De gemeente Leudal draagt voor een kortdurende periode nog de kosten die voortvloeien uit deze overeenkomst, waarbij de inkomsten van een detachering of externe werkzaamheden zullen terugvloeien naar Leudal.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →