Geschorste secretaris Noppers weg bij Leudal

© De Limburger

Diana Noppers, de gemeentesecretaris van de gemeente Leudal die al langere tijd geschorst was vanwege een strafrechtelijk onderzoek, vertrekt bij de gemeente Leudal.

Remco Koumans

Haar wordt eervol ontslag verleend, meldt de gemeente Leudal.

OptiesDe resultaten van het strafrechtelijk onderzoek zijn nog niet bekend. Desalniettemin heeft de gemeente Leudal In de afgelopen periode de arbeidsrechtelijke opties met betrekking tot Noppers afgewogen. "De overeenkomst die er nu ligt is een bedrijfsmatige keuze die - gezien de onbekende duur van het verdere strafrechtelijk traject - de best passende overeenkomst voor Leudal is en die de instemming van mevrouw Noppers heeft”, aldus een woordvoerster van de gemeente.

PeriodeNoppers wordt tot 15 januari 2019 via een mobiliteitsbureau te werk gesteld. De gemeente Leudal draagt voor een kortdurende periode nog de kosten die voortvloeien uit deze overeenkomst, waarbij de inkomsten van een detachering of externe werkzaamheden zullen terugvloeien naar Leudal.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal