Oud-Fortunatrainer Peter van Vossen diep in de schulden

Print
Oud-Fortunatrainer Peter van Vossen diep in de schulden

Afbeelding: ANP Pro Shots

Voormalig Fortuna-trainer Peter van Vossen heeft schuldeisers op zijn dak. De oud-international zegt dat hij hulp heeft gezocht om zijn schulden weg te werken. "Daar zijn ze nu volop mee bezig. Het komt goed."

De voormalig linksbuiten (50) was in het veld met rushes en opzwepende gebaren altijd aanwezig, maar schitterde dinsdag door afwezigheid in de rechtbank van Zutphen. Een advocaat heeft de geboren Zeeuw ook niet.

Leaseauto
Een van de bedrijven die geld zegt te krijgen van Van Vossen is Leasemaatschappij DLM. Hij leende een auto van hen, maar betaalde op het laatst de huursom niet meer. DLM spande daarom dit korte geding aan. "De auto is inmiddels terug", zegt Sander Goedhart, manager bij DLM. Het geld nog niet. Hoe hoog het bedrag is, wordt in de zaak niet duidelijk. Na afloop wil het bedrijf geen reactie geven.

Van Vossen maakte de financieel rooskleurige tijden nog mee in het profvoetbal, als speler van onder meer Glasgow Rangers en Feyenoord.

Goedkoper
Hoe raakte hij in deze financiële rampspoed? Hij is dan wel niet aanwezig in de rechtszaal, maar neemt wel zijn telefoon op. "Ik heb een geschil met de leasemaatschappij. Dat loopt al een aantal jaren. En ik heb uit de crisistijd een geschil over een hypotheek bij een bank, over mijn vorige woning in Almere. Meer zeg ik er inhoudelijk niet over. Ik kom niet uit dat geschil en daarom heb ik die mensen ingeschakeld van schuldhulpverlening. Die zijn volop bezig om dit voor mij af te tikken. Een goedkopere optie dan advocaten."

Bedelstaf
Mensen die schuldhulp aanvragen, komen soms uiteindelijk in een schuldsanering terecht. Dan moet je drie jaar lang van een minimaal bedrag zien rond te komen om zoveel mogelijk schuld af te betalen. Niemand hoeft uit zijn keuze voor schuldhulpverlening te concluderen dat hem dat ook te wachten staat, stelt Van Vossen. "Ach, als ze dat wel willen concluderen is dat ook prima. Maar ik ga aftikken... Alleen de hoogte van de bedragen, daar gaat het geschil nu eigenlijk over. En ik raak echt niet de bedelstaf."

Na zijn ontslag als voetbaltrainer van Fortuna Sittard in 2015, heeft Van Vossen geen baan meer gehad. Wat is zijn inkomen nu? "Binnenkort ga ik als voetbalmakelaar beginnen."