Eind aan autoweg als barrière in Geleenbeekdal

Print
Eind aan autoweg als barrière in Geleenbeekdal

De plek waar de A79 het Geleenbeekdal doorkruist. Afbeelding: Streetview

Heerlen laat plannen maken voor een onbelemmerde doorgang voor recreanten en dieren over of onder de A79. Dat laatste stukje autosnelweg voor de stad snijdt het Geleenbeekdal nu in tweeën.

De Geleenbeek ontspringt bij Heerlense gehucht Benzenrade en mondt uiteindelijk 40 kilometer verderop, bij Ohé en Laak, uit in de Maas.

In 2009 werd het CorioGlana-plan opgesteld voor het Geleenbeekdal tot aan Beek, dat de afgelopen jaren inderdaad weer veel natuurlijker gemaakt werd.

Knelpunten
In 2009 was ook al sprake van het oplossen van drie knelpunten. Naast de A79/Welterlaan doorsnijden bij Heerlen de Valkenburgerweg en de weg Nieuw Eyckholt het Geleenbeekdal. In het Corioglana-plan staat: "De kruising van de Geleenbeek met deze wegen wordt voorzien van gecombineerde ecopassages voor mens en dier."

Nu het natuurdeel van het CorioGlana-plan  is uitgevoerd, wil de gemeente Heerlen de belemmeringen door het verkeer oplossen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen