Maastrichtenaar fietst Elfstedentocht voor Prinses Beatrix Spierfonds

Print
Maastrichtenaar fietst Elfstedentocht voor Prinses Beatrix Spierfonds

Afbeelding: Facebook/Maurice Sopacua

De Maastrichtse arts-onderzoeker Maurice Sopacua fietst op pinkstermaandag de 235 kilometer van de Elfstedentocht in het team van het Prinses Beatrix Spierfonds.

Hij hoopt met zijn actie zoveel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar de spierziekte dunneverzelneuropathie (DVN).

Sopacua doet in Maastricht promotieonderzoek naar DVN en komt daardoor vrij regelmatig in aanraking met patiënten die aan deze ziekte lijden. Met zijn fietstocht hoopt hij die mensen een hart onder de riem te kunnen steken. "Mijn doel is om met deze tocht minimaal duizend euro op te halen voor onderzoek naar DVN. Het zou super zijn als Maastrichtenaren me hierin willen steunen", aldus Sopacua.

Pijn
DVN is een spierziekte waarbij mensen last hebben van extreme pijn en gevoelsstoornissen. Daarnaast is er sprake van hartkloppingen en maag- en darmklachten.

Steunen
Mensen die de actie van Maurice Sopacua willen steunen, kunnen op deze site terecht. https://dvn.spieractie.nl/actie/maurice-sopacua

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →