Mogelijk drugslab in brandend rijtjeshuis

Print
Mogelijk drugslab in brandend rijtjeshuis

Afbeelding: Niek van Herten

Sittard - De politie onderzoekt of er mogelijk een drugslab gevestigd was in het rijtjeshuis aan de Sittardse St. Cornelisstraat, waar woensdagmorgen een uitslaande brand woedde.

Een politiezegsman meldt dat jerrycans in de woning zijn gevonden, die reden zijn te onderzoeken of er een drugslab heeft gezeten. De oorzaak van de brand die vanochtend rond vijf uur ontstond is nog niet bekend.

Slachtoffers
Ook is nog niet helemaal zeker dat er geen slachtoffers zijn gevallen. Buurtbewoners hebben de brandweer verteld dat er niemand in de woning aanwezig was, maar de brandweer heeft laat weten de woning niet te hebben kunnen betreden.

Een politiewoordvoerder zegt ervan uit te gaan dat er niemand in het brandende pand aanwezig was, maar dat wordt voor de zekerheid nog onderzocht.

Knallen
De brand ontstond woensdagochtend rond vijf uur en ging volgens omwonenden gepaard met stevige knallen. De bovenverdieping en de zolder brandde helemaal uit. De brandweer wist overslaan van de brand naar aangrenzende woningen te voorkomen.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →