Voorzitter Rekenkamer Maastricht stopt ermee

Print
Voorzitter Rekenkamer Maastricht stopt ermee

Afbeelding: IStock

Voorzitter Klaartje Peters van de Rekenkamer Maastricht houdt ermee op. Ze heeft in totaal 12 jaar deel uitgemaakt van de Rekenkamer, waarvan de laatste 5,5 jaar als voorzitter. Nu vindt ze het tijd om plaats te maken.

Vicevoorzitter Ton Dreuw zal de komende maanden de honneurs waarnemen, in afwachting van de benoeming van een nieuwe preses.

Goede relatie
Peters bedankt burgemeester Annemarie Penn-te Strake en de Maastrichtse gemeenteraadsleden uitvoerig. “Een dergelijke goede relatie is zeker geen vanzelfsprekendheid, weet ik uit mijn contacten elders in het land.”

De Rekenkamer Maastricht heeft overigens aangekondigd binnenkort een onderzoek te zullen starten naar de kwaliteit van de voorstellen die het college van burgemeester en wethouders doet aan de gemeenteraad.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen