Nog weinig animo voor glasvezel op platteland

Print
Nog weinig animo voor glasvezel op platteland

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Er is nog weinig animo voor glasvezel op het platteland in Noordwest-Limburg. Zeker 50 procent van de bewoners moet meedoen; de teller staat op 13.

Gedeputeerde Hans Teunissen bekent dat hij bezorgd was over de geringe aanmeldingen. Hij werd echter gerustgesteld door de aannemer, die hem verzekerde dat de resultaten van de wervingscampagne "in de lijn der verwachting liggen”.

Abonnement
EQT Infrastructure realiseert een glasvezelnetwerk in het buitengebied van de gemeenten tussen Peel en Maas en Maasgouw. Dat gebeurt onder de noemer Glasvezel Buitenaf. De schop gaat na de zomervakantie de grond in, mits minstens de helft van de 5000 bewoners een abonnement heeft genomen. Op 11 juni eindigt de inschrijvingstermijn. Woensdag waren 768 bewoners aangemeld, ofwel 13 procent.

Lees ook: Ook snel internet in Noordoost-Limburg: 'Van een Daf 33 naar een Ferrari'

Woordvoerder Marieke Seinen van Glasvezel Buitenaf meent dat 13 procent in deze fase "prima” is. "Het is zeker niet laag.” Ze wijst erop dat veel mensen zich pas in de laatste weken aanmelden. Seinen benadrukt wel dat de bewoners maar één kans krijgen . "De deadline van 11 juni is hard. Zijn er te weinig aanmeldingen, dan houdt het op.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →