Vuile handen in Maastricht voor klimaatzaak tegen Shell

Print
Vuile handen in Maastricht voor klimaatzaak tegen Shell

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

Inwoners van Maastricht die vinden dat Shell zich moet houden aan de afspraken uit het Klimaatakkoord van Parijs, kunnen dat zaterdag 19 mei duidelijk maken tijdens een actie van Milieudefensie.

Vanaf 13.00 uur staat er een menshoge opblaasbare wereldbol op Plein 1992 (Centre Céramique), waarop iedereen zijn of haar met ‘olie’ besmeurde handdruk kan achterlaten.

Net als in negen andere Nederlandse steden kunnen zij op die manier laten zien dat ze het niet eens zijn met de manier waarop Shell omgaat met de aarde. De actie vindt ook plaats in Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Leeuwarden, Leiden, Utrecht en Wageningen.

Rechtszaak
De actie is georganiseerd door inwoners van Maastricht die zich in de afgelopen weken als mede-eiser hebben aangesloten bij een rechtszaak die Milieudefensie tegen Shell wil aanspannen. Als het olieconcern zijn plannen niet snel aanpast in lijn met het Parijse Klimaatakkoord, wordt de multinational voor de rechter gedaagd.

Ruim tienduizend Nederlanders hebben zich inmiddels als mede-eiser aangesloten, onder wie 57 Maastrichtenaren. Tijdens de actie op Plein 1992 wordt meer informatie verstrekt over de naderende rechtszaak. Ook kunnen mensen zich ter plekke nog als mede-eiser melden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →