Samen tegen voedselverspilling!

Samen tegen voedselverspilling!

Afbeelding: Brightlands

Per jaar verdwijnt 40 kilo voedsel per persoon ongebruikt in de afvalbak. Bedrijven, organisaties, wetenschappers, overheid & consumenten komen in actie om in 2030 de voedselverspilling met de helft te verminderen in de gehele voedselketen, van grond tot mond.

Brightlands Campus Greenport Venlo doet ook mee en is partner geworden van de Taskforce Circular Economy in Food, die dit voor elkaar wil krijgen. Doel van deze taskforce: het reduceren van voedselverspilling, het verwaarden van reststromen en het voorkomen van nieuwe reststromen.

Saskia Goetgeluk, directeur van de campus in Venlo: “Binnen de campus zijn we continu op zoek naar nieuwe toepassingen van groenten en fruit, naar nieuwe toepassingen voor afval. Door bij het ontwerp van voedselketens al goed zicht te hebben op re-use, recycle en herwaarderingspotenties kunnen we als campus optimaal bijdragen aan de totale reductie van voedselverspilling”.

Andere partners zijn onder andere Albert Heijn, McDonalds, Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, MVO Nederland en de Rabobank. Kijk voor meer informatie op http://samentegenvoedselverspilling.nl/

Lees meer op de website van Brightlands