Marcel Brands verlaat PSV voor Everton

Print
Marcel Brands verlaat PSV voor Everton

Afbeelding: Pro Shots

Directeur voetbalzaken Marcel Brands verlaat PSV en stapt over naar Premier League-club Everton. De 56-jarige Brands was sinds 1 april 2010 werkzaam in Eindhoven en gaat dus na ruim acht jaar weg.

Tijdens het dienstverband van Brands pakte PSV drie titels, won het eenmaal de KNVB-beker en ook nog drie keer de Johan Cruijff Schaal. Daarnaast overwinterde de club eenmaal in de Champions League (2015-2016).

Toptransfers
Brands deed een aantal toptransfers, met bijvoorbeeld de aankoop van Kevin Strootman, Héctor Moreno, Hirving Lozano, Andrés Guardado, Georginio Wijnaldum en Dries Mertens. Daarnaast waren er aan de inkomende kant ook teleurstellingen, met Adam Maher en Mathias Zanka-Jörgensen als meest in het oog springende namen. De uitgaande transfer van Memphis Depay was voor PSV de meest lucratieve: de aanvaller vertrok voor 34 miljoen euro naar Manchester United.

Voormalig prof
Voormalig profvoetballer Brands werkte voor zijn komst naar PSV al acht jaar in een leidinggevende functie bij RKC Waalwijk en vervolgens vijf jaar bij AZ. Onlangs liet hij al doorschemeren een voortijdig afscheid bij PSV niet volledig te kunnen uitsluiten. Brands had nog een doorlopend contract tot 2020.