Claim Awacs loopt op door vertraging ministeries

Print
Claim Awacs loopt op door vertraging ministeries

Afbeelding: Harry Heuts

Schinveld - De teller staat op ruim acht miljoen, en de claim loopt op. De Vereniging Stop Awacs Overlast eist genoegdoening voor dertig jaar overlast van Navo-verkenningsvluchten over Schinveld en omgeving.

Die vergoeding zou 1500 euro per jaar moeten zijn voor ieder van de 180 klagers. Volgens de vereniging vergelijkbaar met vergoedingen voor omwonenden van Maastricht Aachen Airport en Schiphol.

Opdagen
Woensdag boog de Maastrichtse rechtbank zich opnieuw over de kwestie. Bij de behandeling van het hoger beroep kwam geen van de partijen opdagen. Volgens de vereniging is het hoger beroep onderdeel van de vertragingstactiek van de ministeries van Defensie en van Infrastructuur en Milieu (I en M). De rechtbank bepaalde ruim acht maanden geleden dat beide binnen redelijke termijn een uitspraak moeten doen over de schadeclaim en de eis de overlast te verminderen. De gevraagde besluiten zijn  er nog altijd niet.

Het ministerie van I en M maakte bezwaar tegen de uitspraak, omdat de Raad van State zich nog over de kwestie moet buigen.

Daarmee moet een einde komen aan het juridische steekspel dat al ruim vijf jaar duurt. En hoe langer dat duurt, hoe hoger de rekening van Stop Awacs Overlast oploopt.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →