Tasjesrover schokt rechtbank vanwege laffe daden

Print
Tasjesrover schokt rechtbank vanwege laffe daden

Afbeelding: iStock

Sittard - De rechtbank is ‘geschokt’ door de ‘laffe’ daden van de 36-jarige tasjesrover B. uit Geleen. De rechtbank veroordeelde hem woensdag conform de eis van de officier van justitie tot drie jaar celstraf. Bewezen wordt geacht dat B. drie straatroven en een diefstal pleegde.

Dat gebeurde binnen vijf dagen tijd in januari. Een vierde tasjesroof mislukte.

B. werd op 16 januari op heterdaad betrapt door personeel van een verpleeghuis van Vivantes in Geleen. Uit een kamer van een dementerende man had hij een scheerapparaat meegenomen.

Betrapt
Ook bleek de 36-jarige een fles kersenlikeur en een fles advocaat onder zijn jas te hebben gestopt, toen hij betrapt werd in de recreatiezaal. In zijn zakken zaten verder eigendommen van de slachtoffers van de eerdere straatroven. Bovendien werd zijn fiets voor het zorgcomplex aangetroffen, waarmee de straatroven waren gepleegd. In de fietstassen en in zijn woning vond de politie meer eigendommen van slachtoffers terug.

Kwetsbare slachtoffers
Volgens de rechtbank koos B. ‘uitermate kwetsbare’ slachtoffers uit, onder wie een vrouw van 91 en een vrouw van 89 jaar oud. De 91-jarige kwam op 12 januari op de Gravenstraat ten val toen B. op een fiets voorbij reed, haar tas greep en het slachtoffer een stuk meesleurde. De vrouw brak haar pols.

Lees ook: Hoogbejaarde vrouw naar ziekenhuis na beroving

De rechtbank woog mee dat B. in 2007 al meerdere malen is veroordeeld voor vermogensdelicten en in een inrichting voor stelselmatige daders werd geplaatst. Ook dat B. zijn daden blijft ontkennen, rekende de rechtbank hem aan.

B. moet een van de slachtoffers 675 euro schadevergoeding betalen of hiervoor nog eens dertien dagen extra uitzitten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →