Dumoulin: ik voel me een stuk beter

Print
Dumoulin: ik voel me een stuk beter

Afbeelding: EPA

Tom Dumoulin vindt dat hij steeds beter wordt. Dat zei hij na de elfde etappe van de Ronde van Italië, waarin hij kort achter klassementsleider Simon Yates tweede werd.

"Dit was wel goed. Ik ben super tevreden. Ik had echt een beetje pijnlijke benen in het begin, maar ik denk dat iedereen die had van gisteren. Daarnaast zorgden de gevolgen van de eerdere val ervoor dat ik in het eerste deel niet helemaal lekker zat. Maar in het tweede deel ging het wel goed."

Hectisch
In de slotkilometer ging de winnaar van vorig jaar in de achtervolging op de ontsnapte Yates. "Het was super hectisch, maar ik heb de rit mooi afgesloten", aldus Dumoulin. "Ik dacht nog wel: er hoeft maar een moment te zijn waarop Yates stilvalt. Maar hij was een tikkeltje beter. Ik bleef op dezelfde afstand hangen, zelfs op het vlakke, dus dat betekent dat hij goed was. Ik kan mezelf niets verwijten."

Progressie
Toch ziet hij progressie. "Ik was niet beter dan Yates, maar wel beter dan op Sicilië. De laatste twee dagen voel ik me een stuk beter dan ervoor. Het gat was kleiner dan in de eerste week, maar er is nog een lange weg te gaan."

Lees ook: Dumoulin nipt tweede achter Yates in koningsduel Giro

Tourwinnaar Chris Froome liep opnieuw forse achterstand op en lijkt uitgeschakeld voor de eindzege. Zover wilde Dumoulin echter niet gaan. "Schrijf Froome nooit af. Dat dachten we een paar jaar geleden in de Dauphiné ook en toen heeft hij er nog een oorlogsrit van gemaakt op de laatste dag. Maar hij had vandaag ook wel pech op de kasseitjes met die valpartij. Daardoor ontstaat een beetje een vertekend beeld. Het gaat met mij heel goed en met hem niet zo goed. Laten we het daarop houden."