Squashbanen verdwijnen uit Carperion in Sittard

Print
Squashbanen verdwijnen uit Carperion in Sittard

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Sittard - Er komen geen nieuwe squashbanen in Carperion in Sittard. De acht banen wijken binnenkort voor een verbeterde ontsluitingsweg voor de wijk Ophoven, die achter Carperion onder het spoor door gaat.

Bekeken is of er elders in het sportcomplex squashbanen terug konden komen. Maar volgens de pandeigenaar moeten dan andere activiteiten wijken, die een betere bezetting kennen dan deze banen.

Overname
Carperion praat met twee andere verhuurders van squashbanen in Sittard-Geleen over het overnemen van de sporters met een jaarabonnement, zegt directeur Medi Nik van Schmeidel BV, eigenaar van Carperion. Sporters die niet willen overstappen, kunnen geld van hun jaarabonnement terugvragen.

Op 1 juli wordt gestart met de voorbereiding van de verbouwingswerkzaamheden. Na de zomervakantie start de sloop van de squashbanen en de herinrichting van het gebied.

Facelift
Zo krijgen twee leegstaande winkelpanden die Schmeidel BV van de gemeente heeft gekocht een facelift. De herinrichting van het gebied rond Carperion kost de gemeente zo’n 3,2 miljoen euro en Schmeidel BV investeert 3 miljoen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →