Atlético Madrid voor derde keer winnaar Europa League

Print
Atlético Madrid voor derde keer winnaar Europa League

Afbeelding: AD/Reuters

Atlético Madrid heeft woensdagavond voor de derde keer in de clubhistorie de Europa League gewonnen. In Lyon werd Olympique Marseille met 3-0 verslagen.

Al na twintig minuten in de finale kregen de Spanjaarden de eerste treffer in de schoot geworpen. Marseille-keeper Mandanda speelde middenvelder Anguissa in, maar die verloor de bal knullig. Griezmann liet zich het buitenkansje niet ontnemen en sloeg genadeloos toe: 1-0.

Tranen
Tien minuten later voltrok zich een drama voor Dimitri Payet, de aanvoerder van Marseille. Hij was in aanloop naar de finale al niet helemaal fit, maar kon toch starten. Een hele wedstrijd bleek echter te veel gevraagd. In tranen moest de vedette het veld verlaten.

Vlak na de pauze forceerde Atlético de beslissing. De geslepen Griezmann ging af op Marseille-keeper Mandanda en stifte de bal onhoudbaar over zijn landgenoot heen: 2-0. Marseille kreeg nog een kans om in de ultieme slotfase het duel te kantelen, maar de dreigende kopbal van invaller Mitroglu werd door de binnenkant van de paal gekeerd. Atlético-aanvoerder Gabi toonde zich koelbloediger aan de overkant. Vier minuten voor het eindsignaal maakte aan alle onzekerheid een einde: 3-0.

Zonder Simeone
Bij Atlético ontbrak trainer Diego Simeone. De bevlogen oefenmeester is nog altijd geschorst voor Europese duels. In zijn plaats zat de al even fanatieke Germán Burgos, de assistent en boezemvriend van Simeone, op de bank. 

De eindstrijd stond onder leiding van de Nederlandse arbiter Björn Kuipers.