Nieuw college Venlo geïnstalleerd

Print
Nieuw college Venlo geïnstalleerd

Afbeelding: De Limburger

Venlo - De gemeente Venlo heeft een nieuw college. EENLokaal-wethouders Frans Schatorjé en Ad Roest kregen woensdagavond 22 van de 39 stemmen. Erwin Boom (PvdA), Alexander Vervoort (SP) en Marij Pollux (GroenLinks) kregen 34 stemmen. Sjors Peeters (50Plus) kreeg er 38.

Behalve de verkiezing van de wethouders stond woensdagavond ook het coalitieprogramma van EENLokaal, PvdA, SP, GroenLinks en 50PLUS centraal.

Uitgestoken hand
De grote vraag was of de oppositiepartijen CDA, VVD, PVV en D66 de uitgestoken hand van de coalitie zou accepteren. De nieuwe coalitie zoekt de komende jaren nadrukkelijk de samenwerking met de inwoners van de gemeente en de oppositiepartijen in de gemeenteraad. Die oppositiepartijen gaven aan dat het coalitieakkoord zoveel goede voornemens bevat dat je er eigenlijk niet tegen kunt zijn.

Wel hekelden ze het feit dat het in dat coalitieakkoord ontbreekt aan financiële kaders en dat goede voornemens niet zijn uitgewerkt tot concrete voorstellen. Daarop werd door de coalitie besloten het akkoord alleen ter kennisgeving te laten aannemen. 

In gesprek
De komende maanden worden door het nieuwe college gebruikt om in gesprek te gaan met burgers en instellingen. Dat moet leiden tot een zogenaamde samenlevingsagenda waarover de gemeenteraad bij de behandeling van de begroting komend najaar een besluit over neemt. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen