Pepijn Lijnders weg als trainer bij NEC

Print
Pepijn Lijnders weg als trainer bij NEC

Afbeelding: Pro Shots

Pepijn Lijnders is weg als trainer van NEC.

De 35-jarige coach uit Broekhuizen kon de Nijmeegse club na de degradatie vorig jaar niet terug naar de eredivisie loodsen. In de play-offs om promotie/degradatie werd NEC uitgeschakeld door FC Emmen. Uit verloor NEC met 4-0, thuis bleek de zege van 4-1 niet genoeg om de finale te halen.

Lijnders was vanaf de winter werkzaam in het Goffertstadion. Eerder was hij als assistent van Jürgen Klopp actief bij Liverpool. Bij PSV en FC Porto werkte hij als jeugdtrainer.  

Nederlagen
NEC presteerde onder Lijnders bijzonder wisselvallig. De club bleef in de eigen Goffert ongeslagen, maar in uitwedstrijden ging het vaak mis waardoor de kans op het kampioenschap in de Jupiler League en ook de mogelijkheid op rechtstreekse promotie verloren ging. Jong Ajax veroverde de titel en Fortuna Sittard verzekerde zich van rechtstreekse promotie. NEC eindigde teleurstellend als derde.  

"Pepijn heeft bij ons gewerkt onder hele lastige omstandigheden, die zijn weerslag hebben gehad op zowel het elftal als op hem persoonlijk", verklaart technisch directeur Remco Oversier op de clubwebsite. "We zijn in de winter bewust met elkaar het avontuur aangegaan, met hoge verwachtingen van beide kanten. Helaas heeft dit voor ons beiden niet uitgepakt zoals we ons vooraf hadden voorgesteld."

Nieuwe trainer
Lijnders reageert teleurgesteld. "Ik had met veel drive door willen bouwen, een nieuw echt NEC-team willen vormen, maar ik voel dat het beter is om weg te stappen en deur te openen voor een nieuwe trainer/coach die het volledige vertrouwen geniet."

Volgens Lijnders waren de verwachtingen bij NEC niet realistisch. "De noodzakelijke steun ontbrak steeds vaker. Het werd uiteindelijk een gevecht tegen onszelf in plaats van een gezamenlijk gevecht tegen alles en iedereen."