Puinruimen in Viersen na verwoestende tornado

Print
In de Duitse grensgemeente Viersen wordt donderdagmorgen de schade opgemaakt na de verwoestende tornado van woensdag.

Een forse wervelwind raasde aan het begin van de avond over de gemeente, die vlak over de grens bij Tegelen ligt. 

Verwondingen
De exacte schade is nog niet precies bekend, maar duidelijk is wel dat bij tientallen huizen het dak aan flarden werd geblazen. Ook raakten twee mensen gewond. Een 23-jarige automobilist werd geraakt door een tak en liep ernstige verwondingen op. Ook een brandweerman raakte gewond. 

Boisheim
Het dorpje Boisheim, een plaatsje met zo'n 2000 inwoners, lijkt het zwaarst getroffen door de tornado. Alleen al hier is bij 40 à 50 huizen het dak compleet verwoest, schetst regionale krant de Rheinische Post de ravage. Meerdere bewoners moesten elders de nacht doorbrengen. "Er is veel te doen, vooral voor de dakdekkers", citeert de krant een gemeentewoordvoerster. 

Ook in Limburg veroorzaakte het noodweer hier en daar enige overlast. Zo liepen onder andere in Ransdaal en Oirsbeek de straten onder.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →