Boze foutparkeerder hindert getergde brandweer

Print
Boze foutparkeerder hindert getergde brandweer

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP Xtra

Sittard - Een foutparkeerder heeft voor flinke ophef en consternatie gezorgd aan de rand van de Sittardse binnenstad.

De man stalde zijn auto pal voor de uitrijpoort van de brandweerkazerne aan de Swentiboldstraat, om zijn kind naar de ertegenover gelegen basisschool De Sjtadssjool te brengen. 

Brandweerlieden sommeerden de automobilist terstond om te vertrekken. Aanvankelijk leken die sommaties geen indruk te maken, maar even later reageerde de bestuurder agressief en scheurde hij met zijn voertuig weg. Volgens medewerkers van de brandweer vertoonde hij daarbij ‘zeer gevaarlijk’ rijgedrag. "Hij bracht schoolgaande kinderen en ouders in gevaar." 

Hardleers
Brandweerwoordvoerder Leon Eummelen bevestigt dat het foutparkeerdersprobleem rond de Sittardse kazerne ‘zeer hardnekkig’ is. "Al jaren proberen we daar het tij te keren, maar onze waarschuwingen en acties sorteren nauwelijks of geen effect. De betrokken automobilisten zijn kennelijk erg hardleers. Bijkomend probleem is dat we als brandweer niet mogen bekeuren. Zelf kunnen we dus niet meer doen dan blijven waarschuwen."

Spoedmaatregelen
Eummelen benadrukt dat de maat nu meer dan vol is en dat ‘gepaste’ spoedmaatregelen geboden zijn. "Zo kan het niet langer, dat mag duidelijk zijn. We gaan de problematiek op korte termijn bespreken met gemeente en politie. Er zal hoe dan ook een oplossing moeten komen." 

De politie zegt bij monde van woordvoerder Michiel Maes op de hoogte te zijn van het incident, maar verwijst voor het overige naar gemeente en brandweer.  

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →