Bocholtz krijgt expo Romeins verleden

Print
Bocholtz krijgt expo Romeins verleden

De sarcofaag van Simpelveld op archiefbeeld. Afbeelding: Archief De Limburger

Bocholtz - In de voormalige bibliotheek van Bocholtz is de komende maanden een expositie te bezoeken over het Romeins verleden.

Vanaf 3 juni zijn bodemschatten te zien als de replica van de sarcofaag van Simpelveld en de originele askist van Bocholtz. Ook is een aantal Romeinse vondsten, gedaan bij de askist, te bewonderen. Het gaat onder meer om grafgiften.

Villa Rustica
Op een aantal panelen wordt aan de hand van foto’s en tekeningen tekst en uitleg gegeven over hoe het leven was in de Romeinse tijd. Ook zijn maquettes te zien, die geven een beeld van  Romeinse bebouwing in de vallei van Vlengendaal. Daar is een Villa Rustica, een typisch Romeins boerenbedrijf, meer dan 100 jaar geleden aangetroffen. Bocholtz en Simpelveld waren voor de Romeinen aantrekkelijke vestigingsplaatsen. Beide kernen liggen in de directe nabijheid van twee Romeinse wegen. Zeker acht villa’s lagen in het gebied.

De expositie is vanaf 3 juni tot eind van de zomer elke zondag geopend en gratis toegankelijk van 14-17 uur.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →