Oud-MVV'er Kjell Knops wil terug naar Nederland

Print
Oud-MVV'er Kjell Knops wil terug naar Nederland

Afbeelding: De Limburger/John Peters

Voetballer Kjell Knops (30) gaat deze zomer op zoek naar een club in Nederland, of in de nabije omgeving.

Het contract van de verdediger bij zijn vorige club, Port Vale in Engeland, loopt af.

Blessure
Knops was een tijd lang vaste waarde bij Port Vale, maar raakte ernstig geblesseerd aan zijn knie. Het herstel kreeg bovendien een terugslag, waardoor de blessure lange tijd voortsleepte. Hij lag ongeveer een jaar lang uit de roulatie, maar is nu weer op het veld te vinden. “Ik ben recent begonnen met de hervatting van de groepstrainingen. Helaas is in Engeland de competitie al afgesloten. Maar omdat ik zoveel mogelijk trainingen wil meemaken, ben ik nu hier om nog zoveel mogelijk trainingen mee te pikken.”

MVV
Knops had MVV-trainer Ron Elsen gevraagd of hij in deze fase kon meetrainen bij MVV. Dat was akkoord, maar gezien MVV inmiddels al uitgeschakeld is in de play-offs, wordt door de hoofdmacht van de Maastrichtenaren ook niet meer getraind. Daarom trainde Knops deze week mee met de Onder 19-jeugd van MVV. Ook werkte hij al trainingen af bij EVV in Echt.

Terugkeer
Het is overigens niet helemaal zeker dat Knops definitief naar Nederland terugkomt. “Van de nieuwe coach bij Port Vale (Neil Aspin, ex-speler van Leeds United, red.) mag ik in de zomer komen testen, om te laten zien wat ik kan. Hij heeft mij nooit aan het werk gezien omdat ik geblesseerd was. Dus die kans heb ik sowieso achter de hand. Mijn voorkeur gaat echter uit naar een club in Nederland, België of Duitsland. Een terugkeer naar MVV? Wie weet zit dat er in.”

Knops doorliep de jeugdopleiding van Roda JC, kwam uit voor EVV en speelde vervolgens vijf seizoenen voor MVV. In de zomer van 2016 stak hij de Noordzee over, toen hij werd aangetrokken door Port Vale, dat nu uitkomt in League Two (vierde niveau).